27.1.2017

Halutaan vuokrata ilmoitus – Ohjeet, joilla vuokrakämppiä tyrkytetään sinulle

Googletin pikaisesti löytyykö netistä ohjeita millainen halutaan vuokrata ilmoituksen tulisi olla ja mitä asioita sen tulisi sisältää. En hämmästyksekseni löytänyt yhtään ohjetta, joten tässä postauksessa avaan tätä vyyhtiä vuokranantajan näkökulmasta. Osa luonnollisesti haluaa itse selata millaisia asuntoja on tarjolla, löytää sieltä tarpeisiinsa sopivan ja vastata vuokralle tarjotaan ilmoituksiin. Näistä ohjeista löydät varmasti myös apua, mitä asioita kannattaa tuoda esiin vastatessasi ilmoituksiin.  Mikäli haluat ulkoistaa homman vuokranantajille tai sinulla on kiire saada asunto niin omaa halutaan vuokrata ilmoitus kannattaa ehdottomasti jättää. Pureudun ainaostaan netin mahdollisuuksiin ja sivuutan sanomalehtien old school palstailmoitukset kokonaan. Nettiin jätettävään ilmoituksesta on merkittäviä etuja verrattuna sanomalehtiin, sillä ne on täysin ilmaista ja tilaa on varmasti riittävästi käytössä tehdäksesi vuokranantajiin vetoavan ilmoituksen.

Aloita katsomalla muiden jättämiä halutaan vuokrata ilmoituksia, aseta itsesi vuokranantajan asemaan ja mieti millaiseen ilmoitukseen sinä ensimmäisenä vastaisit.

Millaista vuokralaista vuokranantajat sitten etsivät?
Vuokranantajat haluavat vuokralaisen, joka maksaa vuokransa ajallaan, pitää asunnosta huolta ja ei aiheuta häiriötä naapureille. Loppujen lopuksi tämä ei ole kuitenkaan liikaa pyydetty eli vakuuttamalla vuokranantaja noista asioista löydät varmasti toiveidesi mukaisen kodin.

Yksityiskohtaiset ohjeet oman ilmoituksen laadintaan:

      1. Otsikko ”Opiskelija etsii yksiötä keskustasta 1.4 alk max. 500€/kk”
Otsikon tärkein tehtävä on luonnollisesti herättää mielenkiinto ja tuoda oleellisin tieto esiin. Tärkeimmät tiedot ovat: sijainti, asunnon koko, mistä alkaen ja mitä on valmis maksamaan. Mikäli ei halua rajata sijaintia tarkasti niin esimerkiksi postinumero, 2km säteellä keskustasta tai opiskelupaikan lähistöltä ovat myös hyviä vaihtoehtoja. On maku asia haluaako ilmoituksessa tuoda esiin sukupuoltaan, ammattiaan tai mitä opiskelee, mutta sen voi kertoa jos kokee siitä olevan etua.

      2. Kuva
Mikäli ilmoitukseen voi liittää kuvan niin se kannattaa liittää, mikäli koet siitä olevan sinulle etua ja erityisesti tätä kannattaa harkita jos vuokra-asuntoja on vähän tarjolla ja niistä on kova kilpailu. Jos päätät lisätä ilmoitukseen kuvasi  niin yleisenä ohjeena voin sanoa, että kannattaa ehdottomasti miettiä millaisen kuvan valitsee. Huonoin vaihtoehto on lisätä kuva kesän festareiden kolmannen päivän aamulta keskeltä pullomerta. Jos olet etsimässä asuntoa lemmikkisi kanssa niin yhteiskuva lemmikkisi kanssa voi tuoda esiin tärkeää lisäinfoa.

3. Ilmoitustekstin tulisi sisältää (pakolliset kohdat lihavoitu): 
 • Millaista asuntoa olet etsimässä: kerrostalo/rivitalo/omakotitalo ja asunnon koko.
 • Millainen asunnon varustelun tulisi olla: Pesukoneliitäntä/lämmitysmuoto/takka/parveke/astianpesukone/kylpyamme/jne.
 • Maininta erityistarpeista jos sellaisia on. Esimerkiksi: Asunnossa tulisi voida pitää lemmikkejä, koska kanssani muuttaa sisäsiisti ja rauhallinen koira. Asunnon tulisi sijaita ensimmäisessä kerroksessa tai taloyhtiössä tulisi olla hissi jos asunto on ylemmissä kerroksissa. Asunnon tulisi olla hyvin äänieristetty tai sijainniltaan sellainen ettei viulun soittoni häiritse naapureita. jne.
 • Kerro itsestäsi millainen olet vuokralaisena, kuinka paljon olet valmis maksamaan vuokraa, mistä alkaen ja kuinka pitkäksi aikaa etsit asuntoa. Myös maininta mahdollisista lisätuloistasi on hyvä lisätä jos olet etsimässä normaalia opiskelijan budjettia kalliimpaa asuntoa ”Opiskelujen ohella teen osa-aikasena töitä / vanhempani tukevat minua taloudellisesti tms”. Jos luottotietosi ovat kunnossa niin se kannattaa mainita. Voit myös pyytää edellisen vuokranantajan suosittelijaksi jos olet hoitanut asiat mallikkaasti. Mikäli olet savuton ja/tai raitis niin sen maininnasta ei varmasti ole haittaa.
 • Special case: Jos sinulla on remonttikokemusta ja olisit esimerkiksi valmis remontoimaan asunnon siinä asuessasi niin tämä kiinnostaa varmasti jo parhaat päivänsä nähneiden kohteiden vuokraajia. Myös esimerkiksi sisustusharrastus tai valokuvaus voi olla semmoinen taito, jota voit markkinoida vuokranantajalle. Vuokranantaja varmasti arvostaa hyvälaatuisia kuvia asunnosta ja taloyhtiöstä, joita hän voi käyttää seuraavan kerran vuokratessaan asuntoa.
4. Ole rehellinen ja kerro asioistasi totuudenmukaisesti. Jos sinulle on esimerkiksi luottotiedot menneet, mutta olet sen jälkeen hoitanut asiat säntillisesti niin pyydä entiseltä vuokranantajaltasi todistus tästä tai kysy voisiko hän suositella sinua. Voit myös pyytää oman ulosottorikisterisi valmiiksi ja todistaa ettei uusia merkintöjä ole tullut vuosiin.

5. Lue ilmoituksesi ennen julkaisua huolella läpi ja korjaa virheet. Kyseessä ei ole äidinkielen koe, mutta selkeä virheetön teksti antaa aina luotettavamman kuvan.

Onko sinulla jokin keino, jolla olet aina saanut haluamasi vuokra-asunnon? Lisää vinkkisi kommenttikenttään. Myös vuokranantajien kommentit ovat erittäin tervetulleita.

2 kommenttia:

 1. Joku ilmeisesti sisäistänyt asian jo itsenäisesti? https://m.riemurasia.net/kuva/Halutaan-vuokrata-ilmoitus/156774

  VastaaPoista
 2. Anonyymi27.4.22

  Etsitään asuntoa vuoksenniska yh.otto lta yksiö ja mieluiten 1 kerros. Lemmikki on kissa. Ja taloyhtiössä pitää olla sauna. Ei kovin kallis 400 € maksimissaan. Mieluiten parveke ja lähellä kauppaa ja apteekkia

  VastaaPoista