Salkku
Ensimmäiset osakkeeni hankin noin 15-vuotiaana ja heti perään osto-ohjelmaa jatkoin noin parikymppisenä. Alku oli tietenkin melkoisella mutulla ostamista ja myöhemmin vasta Seppo Saarion kirjasta Miten sijoitan pörssiosakkeisiin saadusta loputtomasta itseluottamuksesta lähdettiin rakentamaan salkkua. No sehän meni miten meni, mutta innostus ei ole koskaan täysin sammunut. Hieman rauhallisempiakin jaksoja on toki ollut, mutta kyllä tätä kivirekeä on perässä vedetty tasaisen varmasti vuodesta toiseen.
En tiedä olenko tyypillinen tapaus vai luonnonoikku, kun muistan kaikki virheliikkeet tasan tarkkaan ja yllätän itseni aikajoin tarkistelemasta aikaisempia myyntejä ja kyseisten osakkeiden nykyarvoja. Suurimmaksi osaksi edellä kuvatusta luonteenpiirteestä johtuen olen viime vuodet suosinut pääsäntöisesti rahastoja. En usko, että pystyn voittamaan indeksin eikä minulla ole aikaa eikä mielenkiintoa seurata päivittäistä informaatiotulvaa. Tämä ei ole kuitenkaan estänyt muutamia suoria osakesijoituksia vuodessa vaan pientä piristystä ja jännitystä pitää hakea tappavan tylsään, joskin tuottoisan kuukausittaiseen rahasto ja ETF säästämiseen. Suorat osakesijoitukset ovat tainneet enemmän tai vähemmän noudattaa Kim Lindströmin tipsejä Nodnet blogissa. Blogi kuitenkin pistettiin nippuu vuoden 2016 aikana eli tämäkin peesaus mahdollisuus vietiin.
Rahastosijoitukset ovat olleet huomattomasti tuottoisempia pitkässä juoksussa kunhan vain valitsee niitä pienikuluisempia vaihtoehtoja (alle 0,5% kokonaiskulut) kivijalkapankkien ryöstöhintojen sijasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti