15.1.2017

Turhan tavaran realisointi

Jokaiselle on vuosien mittaan kertynyt tavaraa, jonka käyttö on syystä tai toisesta jäänyt vähäiseksi tai tarve on poistunut kokonaan. On lahjaksi saatua vohvelirautaa, jalkakylpyä ja heräteostoksena mukaan tarttuneita vaatteita. 

Muutostani johtuen jouduin realisoimaan melkoisen määrän tavaraa ja otin avuksi netissä toimivat kauppapaikat. Hyvin nopeasti huomasin, että tavara oikeasti liikkuu jos tuote on hyväkuntoinen ja oikein hinnoiteltu. Joskus olen kokeillut myös kirpputoreja vaatteiden myynnissä, mutta jotenkin se ympäristö ei oikein maistunut ja myymättä jääneet vaatteet teki mieli ennemmin polttaa kuin tuoda takaisin kotiin. Kirpputorin sijasta vien mieluummin esimerkiksi vatteet Pelastusarmeijan keräykseen ja autan samalla apua tarvitsevia. (Pelastusarmeijan hallintokulut ovat pienet verrattuna moniin muihin järjestöihin).

Jonkin verran olen ostanut myös tavaraa netin kauppapaikoista ja näinkin päin homma on toiminut moitteetta. Suurin osa tuotteista menettävät arvoaan todella nopeasti ja netin kauppapaikoista löytää uudenveroisia tuotteita puoleen hintaan verrattuna kaupan hintoihin.

Semmoisen vinkin voisin antaa, että panostakaa myydessä seuraaviin asioihin:
1. Kuvaava otsikko: Tanssikengät vs. Miesten Pomarfin tanssikengät koko 43
2. Riittävän kattava myyntiteksti. "Turhia" yhdeydenottoja tulee huomattavasti vähemmän, mikäli teksti vastaa yleisimpiin kysymyksiin.
3. Riittävästi hyvälaatuisia valokuvia
4. Järkevä hinnoittelu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti