9.10.2017

Velkavivun kolmannen kvartaalin osavuosikatsaus

Vuoden 2017 kolmannen kvartaalin tapahtumat kiteytetysti:

Kvarttaalin aikana tuli myös lainat kilpailutettua ja tämä operaatio kyllä maksaa itsensä takaisin. Hivenen vaivaa se vaatii, mutta kyllä siinä tuntipalkoille pääsee. Pankeilla tuntuisi olevan päällä kilpailu laina-asiakkaista eli nyt on otollinen aika kilpailuttaa lainat. Suosittelen ehdottomasti kilpailutusta, mikäli marginaalisi on 1% pinnassa. Kannattaa kysäistä tarjous parista kolmesta pankista ja sen jälkeen viedä paras tarjous nykyiseen pankkiisi ja keskustella mihin hintaan laina sieltä irtoaisi. Mikäli oma pankki antaa saman tai paremman tarjouksen niin sitten vielä kysely parhaasta ei nykyisestä pankista, että löytyykö halua uuden asiakkaan saamiseen. Muistakaa myös neuvotella muistakin asioista kuin pelkästä marginaalista. Lainanperustamiskulu, viitekoron ilmainen vaihto ja mahdollisuus kuluttomaan lyhennysvapaaseen kannattaa ottaa esille.

Pyörähdin myös Arvopaperin järjestämillä Rahapäivillä ja ilokseni huomasin, että mukana oli myös nuoria sijoittajia. Yleisö kyllä koostui pääosin senioriväestöstä, mutta syy tähän saattaa olla myös ajankohta (arkena työaikana) eikä nuoremmilla välttämättä ole mahdollisuutta osallistua siihen aikaan. Sijoittaminen on ollut minun silmääni vahvasti esillä mediassa ja uusia bloggareita on tullut mukaan kiitettävästi. Tähän kun vielä yhdistetään listautumisbuumi niin voisi veikata ihan mutupohjalta, että rynnistämme kohti syklin huippua. Tämähän ei tietenkään tarkoita sitä, että nousu ei voisi jatkua vielä pitkään, mutta itse olen ainakin alkanut kerätä käteiskassaa normaalin kuukausittaisen säästämisen ohella. Pieniä humputteluja on tullut kyllä tehtyä, että mieli pysyisi virkeänä syksyn pimenevissä illoissa.


Kvartaalin aikana sijoitusvarallisuus kasvoi noin 6k€ johtuen pääosin lainanlyhennyksistä ja uusista sijoituksista. Pienet kurssinousut tasoittuivat miinuksen muodossa, kun yhden sijoitusasunnon remonttilaina jyvitettiin. Kokonaisuutena kehitys on kuitenkin positiivinen ja viime kvartaalissa elätelty toive varallisuuden 200k€ rajan ylityksestä on vielä hengissä tämän vuoden aikana.


1 kommentti:

 1. Moi!

  Erään blogini kommentin perusteella sain idean rakentaa kattavan vertailun siitä, miten suomalaisten talousbloggareiden nettovarallisuus ja matka kohti taloudellista riippumattomuutta on vuosien varrella mennyt. Todistetusti tällainen vertailu kiinnostaa erittäin monia lukijoita.

  Jos siis jaksat kuluttaa hetken ja laittaa oman blogisi nimen ja nettovarallisuutesi kasvun vuosien varsilta tähän Excel-taulukkoon:
  https://docs.google.com/spreadsheets/d/1v8tcl0A3TV84whxQixabddcay-VXTM2EMXyubFyiNrM/edit?usp=sharing
  olisi se hienoa. Linkistä saa oikeudet muokata tiedostoa. Lähetin suurimmalle osalle talousbloggareista tämän sähköpostilla, mutta en löytänyt blogistasi yhteystietoja, joten laitoin tämän kommentiksi. Kaikki tiedoston tiedot ovat luonnollisesti yhteisesti kaikkien bloggaajien vapaassa käytössä.

  Ja huom, mikäli tarkkoja lukuja ei menneisyydestä löydy, voi laittaa ihan hyvin myös suunnilleen arvioita. Omatkin lukuni saattavat heittää tonnin sieltä täältä siltä ajalta kun en blogia vielä pitänyt. Tärkeintä, että hidas, mutta varma kasvu voidaan kuvata entistä paremmin tämän vertailun myötä lukijoille.

  Kiitos ja toivottavasti saadaan tästä iso ja kattava katsaus!

  VastaaPoista